030 3200161 info@mijngvb.nl

Handicap 54

Hoe Handicap 54 halen!

Stap 2 Handicap 54(GVB)

Handicap 54 is het nieuwe golfvaardigheidsbewijs. Met de handicap 54 pas kunt u op de meeste golfbanen in Nederland en Europa spelen sommige golfbanen hebben een handicap limiet hou daar altijd rekening mee. Als beginnende golfer start u nu met een ega handicap 54 voordeel is dat u meteen kunt gaan spelen en q kaarten lopen om uw handicap te verlagen. Golfen wordt nog leuke!

Golfcursussen om handicap 54 te halen

Om uw handicap 54 te halen kunt u deelnemen aan een van onze golfcursussen. Heeft u weinig ervaring dan kunt u kiezen voor de 3 en 4 daagse cursus. Heeft u al ervaring dan kunt u kiezen voor een dag of weekend cursus. Aan het einde van alle cursussen kunt u deelnemen aan het theorie examen en direct de 9 holes Q kaart lopen met een marker van ons. Heeft u minimaal 18 punten gehaald over 9 holes dan vragen wij direct de handicap 54 pas aan.

Hoe kan ik mijn handicap 54 halen?

Na het ontvangen van uw baanpermissie pas hoeft u alleen maar een 9 holes Q kaart te lopen om uw handicap 54 pas te halen. Om handicap 54 te halen moet u minimaal 18 punten halen. Vooraf moet u bij de golfbaan een Q kaart aanvragen u krijgt dan een Q sticker of een nummer..Na het lopen van de Q kaart kunt u deze mailen naar ons. Wij zetten dan de baanpermissie om naar een handicap 54 pas. U moet de Q kaart lopen met een marker die minimaal handicap 54 heeft de marker noteert de score en ondertekend de kaart.

Hoe werkt de telling?

Door Stableford te gebruiken kunnen spelers met verschillende handicaps tegen elkaar spelen. Ook gaat het spelen sneller in de baan als men geen punten meer kan halen moet men de golfbal oppakken. Voor elke hole staat een par er zijn in totaal 3 pars een par drie, vier en vijf. Door punten te tellen wordt uw handicap berekend heeft u over 9 holes meer dan 18 punten of over 18 holes meer dan 36 punten dan zakt uw handicap.

Hoe werkt de stableford telling?

  • Double par = 0 punten
  • Bodey = 1 punt
  • Par = 2 punten
  • Birdie = 3 punten
  • Eagle = 4 punten

Als beginnende golfers start u met een handicap 54 dit betekend dat u per hole 3 slagen meer mag doen.
Hieronder een voorbeeld van een berekening

Hole 1 par 4  3 slagen extra par 7 score 6 totaal 3 stableford punten
Hole 2 par 3  3 slagen extra par 6 score 6 totaal 2 stableford punten
Hole 3 par 5  3 slagen extra par 8 score 6 totaal 4 stableford punten

 

Meer Informatie?

MijnGolfcursussen.nl

Golflessen & Cursussen van ervaren PGA Professionals

Locatie Zeewolde

Locatie Zeewolde

Locatie Den Bosch

Locatie Den Bosch